Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Peuteracademie

Peuteracademie

Spelenderwijs voorbereiden op basisonderwijs

Het is belangrijk de peuters spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool, zodat de overstap zo prettig mogelijk verloopt. Daar besteden wij in onze kinderdagverblijven ruimschoots aandacht aan, maar op onze peuteracademie gaan wij nog een stapje verder als het gaat om de ontwikkeling van de 2 – 4 jarigen. De pedagogisch medewerkers gebruiken daar aanvullende methoden voor om het kind zijn of haar eigen talenten spelenderwijs te laten ontdekken en om zich nog beter te ontwikkelen op verschillende vlakken als (klassieke) muziek en Engels.

Methoden en werkwijze
Hoge pedagogische kwaliteit en plezier staan centraal. Binnen de peuteracademie wordt gewerkt met de erkende VVE methode Startblokken. Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals gym, peuteryoga, muziek, voorlezen en natuurlijk spelen en knutselen. Daarbinnen krijgt het kind via een aantal aparte methodieken spelenderwijs verschillende ontwikkelingsgerichte activiteiten aangeboden in de vorm van Engels en Digidreumes. De activiteiten worden allemaal op het ontwikkelingsniveau van het kind aangeboden en hebben een spelend karakter.

Engels
Benny's Playground biedt Engelstalige activiteiten aan. Via deze methode, die speciaal ontwikkeld is voor Nederlandse kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, biedt de peuteracademie het kind de mogelijkheid om spelenderwijs kennis te maken met de Engelse taal.

Mediawijs
Digidreumes wordt gebruikt om samen met de pedagogisch medewerkers spelenderwijs kennis te maken met de tablet en leerzame apps, bijvoorbeeld gericht op taalontwikkeling. De apps sluiten aan bij de thema’s op de groep en spelen in op de ontwikkelingsbehoeften van het kind.

Yoga
Om de motorische ontwikkeling te stimuleren wordt er binnen de Peuteracademie naast dans ook peuteryoga aangeboden. Kinderen leren verschillende lichamelijke houdingen aan te nemen en zijn ze op een prettige manier met lichaamsbeweging bezig. Alle elementen passend bij het ontwikkelingsniveau van het kind.

Doordat er een balans is tussen gezamenlijke en individuele activiteiten, krijgt het kind de gelegenheid zich zowel sociaal-emotioneel als cognitief optimaal te ontwikkelen.
Leren, spelen en ontwikkelen met veel plezier!

Ons Aanbod
Leeftijd

De Peuteracademie is bedoeld voor peuters vanaf 2 jaar.

Locaties

Wij bieden de Peuteracademie aan in

  • Broek op Langedijk – Boekenwurm (gevestigd in KDV de Tierlantijn)
  • Noord-Scharwoude – De Kleine Veert (gevestigd in het Palet)

Openingstijden
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 11:45 uur. Op Boekenwurm kan u kiezen voor een ochtend van 08:30 tot 13:00 uur. De kinderen eten dan op de groep een broodje.

Nieuwsgierig? 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Centraal Bureau, 0226-320208. Aanmelden kan via het aanmeldingformulier op de website.