Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Nieuws

Kinderopvang Langedijk laat peuters bewegen

woensdag 13 februari 2019

Als voorbereiding op de basisschool kan je naar de peuteropvang gaan. Lekker spelen, je ontwikkelen en wennen aan omgang met andere kinderen in de groep. Naast de reguliere peuteropvang biedt Kinderopvang Langedijk ook de peuteracademie. Daar krijgen de kinderen nog wat extra activiteiten aangeboden, zoals yoga en lekker vrij bewegen. Om deze lessen goed voor te bereiden en uit te voeren, zijn de medewerkers van de peuteracademie op 13 februari gestart met een cursus kinderyoga.
 
Kinderyoga is een speelse manier van yoga. In de cursus leren de medewerkers warming up, speltechnieken, ademtechnieken, yoga massage, houdingen, visualisatie en ontspanningstechnieken. Het doel is om de les in avontuur vorm aan te bieden, zodat de peuters het goed kunnen begrijpen. Door deze speelse manier wordt het kind zich bewust van zijn of haar lichaam en leert ontspannen. De bedoeling is dat kinderen meer zelfvertrouwen en een positiever gevoel over hun lichaam krijgen. Daarnaast geeft het  veel rust voor een kind, wat helpt in de overprikkeling van allerlei invloeden van buitenaf en ook voor kinderen met bijvoorbeeld concentratieproblemen, een druk karakter of terughoudend zijn.
 
De cursus wordt gegeven door Het Yoga Eiland in OBS De Wijde Veert. Daar zijn ze vorig jaar gestart met een yogaruimte, waar de kinderen op school wekelijks een yogales krijgen. Het is mooi dat de peuteracademie nu ook gebruik van deze ruimte mag en gaat maken.

Terug naar overzicht