Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Nieuws

Wijziging ruilbeleid

donderdag 15 november 2018

We constateren dat het steeds drukker op de groepen wordt, waardoor het ruilen bij Kinderopvang Langedijk bijna niet meer mogelijk is. We hebben te maken met wettelijke eisen waardoor we niet meer kinderen mogen toelaten op de groep dan is toegestaan. Tevens hebben wij te maken met andere wettelijke kaders, zoals vaste gezichten op de groep en de 3 uurs regeling. Daardoor is inzet op een andere groep niet mogelijk. Al deze factoren samen maken dat de huidige ruilservice niet meer werkbaar is en daarom hebben wij in samenspraak met de ouderraden een alternatief bedacht.
 
Nieuw: te gebruiken inzetdagen
Vanaf 1 januari 2019 gaan we werken met een nieuw systeem. Op basis van het aantal dagen per week wat een ouder afneemt aan opvang, krijgt de ouder een aantal dagen toegewezen die gedurende 1 jaar ingezet kan worden voor opvang naast de reguliere opvangdagen. Dit houdt in dat een ouder het aantal contracturen per week maal 2 krijgt om te gebruiken als inzetdagen.
 
Het opbouwen van tegoeden vervalt per 1 januari 2019. Vanaf dit moment ontvangen ouders inzetdagen. De tegoeden vanuit de ruilservice 2018 blijft nog van kracht zolang het tegoed geldig is. Ouders kunnen deze dus ook nog inzetten naast de inzetdagen.
Valt een opvangdag op een officiële feestdag? Dan krijgt u, zoals u van ons gewend bent, een compensatie sluitingsdag. Deze is 1 jaar geldig vanaf de betreffende feestdag.
 
Hier is het beleid te vinden rondom het gebruik van de inzetdagen.
 
Kinderopvang Langedijk vertrouwt erop met de wijziging naar inzetdagen een goed alternatief te kunnen bieden voor de huidige ruilservice. In tijden van de drukke tot volle bezetting op de groepen willen we ouders toch zo veel mogelijk tegemoet komen in de behoefte aan een andere opvangdag die u als ouder wellicht een paar keer per jaar heeft. Door een optimale inzet op deze manier kunnen we de tarieven laag houden. Wij vragen hiervoor uw medewerking en begrip.

Terug naar overzicht