Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Natuur BSO

Natuur BSO

Natuur BSO

In een tijd dat alles sneller, beter en effectiever moet, hebben veel kinderen behoefte aan een rustige omgeving waar ze invulling kunnen geven aan hun eigen ontwikkeling, creativiteit en ideeën.
Spelen in de natuur zorgt voor een vrije speel- en leeromgeving. De invulling van het spel wordt volledig aan de beleving overgelaten. De natuur ontdekken en je vrij voelen zijn de uitgangspunten bij de Natuur BSO.

Elk seizoen en elk weertype biedt specifieke mogelijkheden. Wat groeit er allemaal in de lente? Waterspellen in de zomer, huttenbouwen en paddenstoelen zoeken in de herfst en sleeën in de winter. Elk seizoen kunnen er natuurgerelateerde activiteiten worden aangeboden.
Omdat we bijna altijd buiten op “ontdekkingstocht” zullen zijn is het motto: 'Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel'.
Door vele weersomstandigheden te trotseren leren kinderen hun grenzen kennen, worden ze fitter en weerbaarder. Indien het weer té extreem is en gevaarlijk wordt zal er binnen een activiteit gedaan worden.
We proberen kinderen op een speelse manier respect voor de natuur bij te brengen.

Wanneer?
De Natuur BSO is open op maandag, dinsdag en donderdag. Tijdens de vakanties is de Natuur BSO ook open.

Voor wie?
De Natuur BSO is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die naar school gaan in Sint Pancras.

Locatie:
Onze startlocatie is in de Hasselbraam in Sint Pancras. Kinderen komen naar deze locatie of worden bij school opgehaald. Hierna vertrekken we met de fiets of ander vervoer met de hele groep naar de Fruittuin aan de Wagenweg 15, Oudkarspel. (achterkant Geestmerambacht). Hier zetten we de fietsen neer, nemen we een stukje fruit en drinken. Vanaf deze locatie is het een klein stukje lopen naar het Geestmerambacht. Daar zullen veel activiteiten plaatsvinden. Ook kunnen de activiteiten op de locatie van de Fruittuin plaatsvinden. Er zullen regelmatig workshops gegeven worden. Hier is ook de mogelijkheid om te schuilen bij extreme weersomstandigheden. Van buiten spelen blijf je niet schoon en droog. De reservekleding die de kinderen zelf hebben meegenomen, kan in de Fruittuin blijven liggen.

Aan het einde van de dag gaat de groep weer terug naar de Hasselbraam. Rond 17:30 uur zullen de kinderen daar aankomen. Wanneer ouders hun kinder(en) eerder willen ophalen, kan dit in overleg met de pedagogisch medewerker.

Voorlopig is de Natuur BSO alleen beschikbaar in Sint Pancras. Mogelijk zal de Natuur BSO uitbereiden naar BSO locaties in Broek op Langedijk.
 
Combineren is mogelijk
Er is nog plek op de Vrijbuiters, dus laat uw kind meegenieten op dit mooie avontuur. De Vrijbuiters is mogelijk op de maandag, dinsdag en donderdag. 
Uiteraard kan uw kind ook 1 dag op De Vrijbuiters komen en een andere dag op de reguliere BSO. Een mooie afwisseling. Bijvoorbeeld 1 dag Natuur BSO, 1 dag Torenkamer of De Hasselbraam. 
 
Meteen aanmelden of liever eerst een keer proberen?
Aanmelden kan op onze website door dit aanmeldformulier in te vullen en op te sturen.
Twijfelt uw kind nog of hij/zij De Vrijbuiters leuk zal vinden? Uiteraard kan uw kind een keertje komen kijken. Bel dan de afdeling Kindplanning en Plaatsing om de mogelijkheden te bespreken. Ook als u meer informatie wenst.
Afdeling Planning & Plaatsing,
Telefoon: 0226-320208 keuzetoets 1.
Email: plaatsing@kinderopvanglangedijk.nl

De Vrijbuiters gebruikt het LRK nummer van de Hasselbraam.