Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Zomervakantie op de BSO

15-07-2019

Thema van de zomervakantie op de BSO

Kinderen van de wereld

Dit thema is heel breed en elke locatie mag hier een eigen invulling aan geven. Zo kan de BSO/groep bijvoorbeeld elke week een ander continent doen als subthema, elke week een ander land of je doet het om de 2 of 3 weken. Binnen dit thema kan de BSO zich met de kinderen verdiepen in bepaalde zaken zoals:
Eten: welke maaltijden eten ze daar veel, welke kookgerei gebruiken ze, wat voor bestek, stokjes, handen of iets anders?
Cultuur: Welke vlag hebben ze, welke taal spreken ze, welke gewoontes, feestdagen, religie enz.
Sporten en spellen: Welke sporten en spellen worden er gedaan daar. Wie zijn de bekende sporters, hebben ze nog gekke spellen die gedaan worden?
Ouderparticipatie: Mogelijk zijn er ouders of opa’s en oma’s die een achtergrond hebben in een ander land en iets weten over de cultuur. Zij kunnen langskomen op de locatie om iets te vertellen of zelfs samen een spel te doen dat uit dat land komt.

Het lijkt ons leuk om van ouders verschillende recepten uit het land of continent te ontvangen en dan een klein kookboek te maken!
Om dat vorm te geven willen we ook een “kookwedstrijd” houden. Het is leuk om met de kinderen informatie en leuke feitjes over een land op te zoeken. Deze kunnen de kinderen uitprinten en gebruiken bij de tentoonstelling.
 
Speurtocht op 25 juli:
Voor 4-8 zal er een speurtocht worden uitgezet in of om de BSO locatie.
Voor de 8+ groepen gaan we schatzoeken bij het Geestmerambacht.

SKL junior Masterchefs:
Samen met de kinderen en mogelijk ouders of opa’s en oma’s maken de kinderen een gezond gerecht wat hoort bij het land of continent naar keuze. We streven er naar om een origineel gerecht te maken en mogelijk zelfs kookgerei te gebruiken wat er in dat land of continent wordt gebruikt. Er zal op dinsdag 13 augustus een jury langskomen om de gerechten te proeven en te waarderen. De indeling wordt met de groepen besproken.

Tentoonstelling:
Voor de laatste week van de zomervakantie (19 t/m 23 augustus) worden de ouders op 1 of meerdere dagen uitnodigen voor een tentoonstelling van alle gemaakte dingen. Voor de kinderen is het ook erg interessant om dieper in te gaan in verschillende thema en culturen.

Opdrachtenspel 8+:
Voor de 8+ groepen wordt er nog een opdrachten spel georganiseerd in samenwerking met de sport BSO’s. Info en datum volgen.

Springkussen:
In week 4 van de vakantie zal er een springkussen zijn op de locatie. Info en indeling volgt.

Terug naar overzicht